Če te zanima izdelava štampiljke – zakaj je ne bi izdelala kar sama?

Izdelava štampiljke

Izdelava štampiljke je v današnjem času nekoliko drugačen proces kot pred desetimi leti. Profesionalni graverji uporabljajo laserske naprave, s katerimi izdelajo želeni motiv. Obstajajo tudi vulkanizirane štampiljke, ki pa so vedno redkejše. Štampiljke imajo svojo ceno in če želite unikatno je ta lahko dokaj visoka. Mogoče tako visoka, da zanjo niste pripravljeni odšteti vsoto, ki jo želi prodajalec. V tem primeru je lastna izdelava štampiljke na mestu. Potrebujete le nekaj potrpljenja, ročnih spretnosti in osnovnega materiala.

Ročne štampiljke izdelaj iz posebne gume

Ročne štampiljke lahko izdelaš iz gume SoftCut, ki je bodisi že pritrjena na leseno podlago bodisi je to zgolj samolepljiva guma. Najbolje bo, če se odločiš za nakup kompleta, v katerem imaš že potrebne nožke ali dleta, držalo za štampiljko in potrebno količino gume. Pri izdelavi štampiljke pazi na dejstvo, da moraš delati podobo na gumi v zrcalni obliki. Če se torej lotiš napisa, ga moraš prenesti na štampiljko z leve proti desni. Najbolje bo, da najprej na papir narišeš motiv, ki ga nato s pomočjo transfernega papirja preneseš na gumo. Nato pa se veselo lotiš izrezovanja motiva. Kje jo kupiti? Tukaj lahko kupiš gumo za izdelavo štampiljke.

Izdelava štampiljke iz krompirja

Razumem, da si mogoče zavila z očmi, kajti krompirjeve štampiljke resda ne sodijo nabor idej resnih ustvarjalk. Mogoče. Toda priporočam, da kljub temu poskusiš in narediš zanimiv odtis. Naj bo takšen, ki bo primeren za ozadje. Na ta način, se ti ni potrebno bati kako natančno bo izdelana štampiljka, saj ti bo služila samo za ozadje. Naredi si odtise na zalogo. Mogoče se ti bo prvi trenutek zdelo brez veze, a verjemi, da boš nekoč še rada posegla po njih. Meni se je to zgodilo že večkrat.

Kje kupiti štampiljke?

Če vendarle nisi vešča v ročnih spretnostih, se lahko odločiš za kupljeno štampiljko. Toda kje kupiti štampiljke? Sama jih kupujem v Ustvarjalnem dotiku, kjer imajo bogato izbiro štampiljk za vse priložnosti: štampiljke za krst, za birmo, moške štampiljke, štampiljke za rojstni dan, štampiljke za vabilo. Še posebej pa me veseli, ker imajo slovenske štampiljke oziroma štampiljke s slovenskimi napisi. Te vedno pridejo prav.

Izdelava štampiljke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja