Kuverte za vabila lahko izdelamo tudi doma

Kuverte za vabila lahko izdelamo tudi doma, kajti njihova izdelava ni nobena umetnost. Z nekaj spretnosti in ustvarjalnega pristopa boste lahko manjšo količino kuvert izdelali kar sami. Če pa imate več potrpljenja, pa jih seveda lahko izdelate tudi več.

Kuverte za vabila potrebujejo trši papir

Ko se lotite izdelovanja kuverte, morate imeti najprej v oziru za kakšno namembnost jih boste izdelovali. Če gre za neko splošno dopisovanje, ki ne potrebuje večje vljudnosti, bo zadostoval že 80 gramski papir. Če pa bodo kuverte hranile pomembna sporočila, potem seveda posezite po tršem papirju. V trgovinah, kot na primer v Ustvarjalnem dotiku, imajo najbolj kvalitetne kvadratne kuverte gramaturo 240 gramov. Na otip delujejo kvalitetno ter sporočajo prejemniku, da lahko pričakuje pomembno sporočilo.

Kuverte za poročna vabila so lahko barvna, perlaste ali bela

Poleg gramature papirja je pomembna tudi barva papirja. Le-to prilagodimo dogodku, na primer, kuverte za poročna vabila bodo najverjetneje uglednejše barve kot tiste za vsakdanjo komunikacijo. Običajno jih ženin in nevesta prilagodita barvni shemi poroke. Če imata denimo kravato in rože v vinsko rdeči barvi, bosta verjetno imela tudi poročne kuverte v takšni barvi…

Papir in kuverte za vabila imamo, sedaj se lotimo dela

Ko imamo pripravljen papir, se lahko lotimo izdelovanja kuvert. Na spletu boste brez težav našli različne plastične šablone za izdelovanje kuvert, kjer s pisalom narišete obris kuvert na papir in jih nato izrežete, prepognete ter zlepite na primernih mestih. Obstajajo pa tudi tako imenovane scoring boards, ki imajo izdelane utore in priložene šablone za hitro izdelovanje kuvert. Sistem se zdi na prvi pogled nekoliko zahteven, a ko ga osvojite, ne boste imeli težav. Kuverte bodo kar letele izpod vaše tablice… Pri izdelovanju prepogibov boste potrebovali plastično kost, ki deluje kot nekakšna gladilka prepogibov. V večini primerov je že priložena k scoring boards. Papir in kuverte tako samo združimo v pošto in pošljemo naslovnikom.

Kako izdelati kuverto doma?

Če se po vsem tem še vedno sprašujete kako izdelati kuverto doma, vam za tolažbo dodajamo tukaj še grafični prikaz postopka. Sam potek je dovolj zgovoren, da ne potrebuje dodatnega opisa. Samo sledite našim zapisanim navodilom: kvaliteten papir, želena barva in prenos obrisa kuverte na papir. Izrežite obliko, jo na potrebnih mestih prepognite, zalepite in zadeva je končana.

AM

Kuverte za vabila
Kuverte za vabila

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja