Kvadratne kuverte so zelo priljubljene. Ne verjamete?

kvadratne kuverte

Mogoče se na prvi pogled zdijo kvadratne kuverte rahlo okorne, neprimerne za pošiljanje pisemskih pošiljk, a temu ni čisto tako. Poglejmo zakaj.

Izražajo eleganco in omogočajo večjo ustvarjalnost

Mogoče se vam zdijo amerikanke oziroma visoke (pokončne) voščilnice bolj elegantne, ali pa mogoče A6? Ali bog ne daj mini kuverte? No, vsake oči imajo svojega malarja, dejstvo pa je, da meni osebno bolj prav pridejo kvadratne kuverte. Te imajo večjo ustvarjalno ploskev, no, mogoče matematično celo niti ne. Imajo pa ploskev, ki omogoča večjo ustvarjalno izraznost. Pri ozkih ali pokončnih kuvertah ste omejeni z robovi, medtem ko pri kvadratnih tega ni. Tako si lahko date duška in date ustvarjalnosti prosto pot.

Dimenzije kvadratne kuverte

Običajno so velikosti 13,5 x 13,5 cm, lahko tudi seveda večje. Poznamo primere 15 x 15 cm in 16 x 16 cm. Zlasti slednje so primerne za pomembne obletnice ter slučaje. Pri kuvertah igra veliko vlogo tudi gramatura. Ta ne sme biti manj od 180 gramov, sicer na prvi pogled, ali bolje otip, delujejo ceneno. V spomin si prikličite običajne pisarniške kuverte, ki imajo 80 gramov. Nič kaj všečno ne delujejo. Zadostujejo komaj za uradno korespondenco, za kaj več pa že ne.

Kuverte s tiskom lahko izdelate kar sami

Le kdo si ne bi želel kuverte s svojim napisom firme, logotipom… Obstaja več možnosti kako si izdelati kuverto s tiskom. Verjetno najdražji je originalen tisk na kuverto. Ta vas bo na 500 kuvertah C6 stal okoli 100 evrov ( Print24). Ceneje boste prišli skozi, če si date izdelati nalepke. Pri istoimenskem proizvajalcu vas pride (dimenzija 37 x 52 mm) 500 nalepk slabih 20 evrov. Tretja varianta pa je, da so date izdelati štampiljko. Pri slovenskih proizvajalcih, ki slonijo na sistemu Trodat (1), vas bodo prišle od 20 evrov dalje. Priporočam, da pokukate na ebay.com , vpišite “custom made stamps” in pokazalo se vam bo malo morje kitajskih proizvajalcev. Ti vam ponujajo že deloma narejene dizajne, lahko pa si jih izdelate tudi popolnoma sami. Cene se vrtijo od približno 10 evrov navzgor.

S štampiljko opremljeni boste z lahkoto potiskali na stotine kuvert in jim dodali svojo osebno noto. Na izgled bo prijetneje, pa tudi bolj profesionalno bo delovalo.

Več o kuvertah si preberi tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja