Unikatne novoletne voščilnice namesto masovnih voščilnic

Unikatne novoletne voščilnice

Unikatne novoletne voščilnice so posebne, ker izražajo vašo osebnost, ustvarjalnost in pozornost do prejemnika. Namesto generičnih masovno proizvedenih voščilnic prejemnik dobi nekaj, kar ste ustvarili posebej zanj. Sama se trudim, da v voščilnicah pustim čim večji osebni pečat, prisluhnem stranki in v sozvočju z njo pristopim k ustvarjanju. Na koncu je zadovoljstvo obojestransko.

Novoletne voščilnice izražajo želje, cilje in upanje za prihajajoče leto

Voščenje za novo leto ima korenine v različnih kulturah in tradicijah ter je povezano z različnimi simbolnostmi. Novo koledarsko leto predstavlja nov začetek, z voščilom pa želimo preseči ovire, ki se nam (po izkušnjah) postavljajo naproti. Voščilo je odraz naših želja, hotenj in upanja po srečni prihodnosti, ki si je ne želimo le zase, ampak tudi za druge. Voščilo je lahko ustno ali pisno. Tokrat bomo govorili o slednjem, ki pa je še toliko bolj iskreno, če je osebno. V takem primeru govorimo o unikatnih novoletnih voščilnicah.

Unikatne novoletne voščilnice
Unikatne novoletne voščilnice vedno pritegnejo pozornost.

Kako se lotiti izdelovanja unikatnih novoletnih voščilnic?

Najprej potrebujemo ustrezen ustvarjalni material. Osnova je papir, ki naj ima ustrezno gramaturo, vsaj 120 gramov, da unikatna božična voščilnica ne bo mlahava. Saj poznate občutek, ko primemo v roke reklamo, ki se kar ovesi čez prste … Papir naj bo barven (priporočljivo zelen ali rdeč) ali bel oziroma bež. Ni treba, da papir kupujete, lahko ga reciklirate iz drugih projektov. Nato potrebujete še nekaj okraskov, kot so bleščice, izrezki, gumbi, perlice … Temeljni orodji sta dobro lepilo za papir in dobre škarje. Priporočamo še podlago za rezanje (prepreči tudi ostanke lepila na mizi) in pištolo za lepljenje.

Najprej naredite odtis s štampiljko

Priporočljivo je, da pri izdelovanju praznične voščilnice, najprej odtisnete motiv s štampiljko. Odtis vam bo smernica oziroma temelj, na katerega ali okoli katerega boste nato dodajali ustvarjalne elemente. No, namesto štampiljke se lahko odločite tudi za izrez motiva ali pa da izrezan motiv prilepite na božično voščilnico. V vseh primerih naj vam bo to dejanje temelj za nadaljnjo krasitev voščilnice.

Unikatne novoletne voščilnice
Priporočljivo je, da pri izdelovanju praznične voščilnice, najprej odtisnete motiv s štampiljko.

Novoletna voščilnica prenese vse! No, skoraj vse!

Unikatna novoletna voščilnica je unikatna ravno zato, ker jo oblikujete vi. Nanjo lahko nalepite skoraj vse, kar vam pride pod roko: bleščice, trakove, gumbe, nalepke, pentlje, trakove, vrvico, perlice, folijo in druge okrasne elemente. Če je treba, uporabite še barvice, svinčnike, vodne barve, akrilne barve ali druge barvne medije za risanje, barvanje in dekoracijo. A pozor! Pri tem imejte pravo mero. Preveč načičkana voščilnica utegne prejemnika spraviti v zadrego. Upoštevajte harmonijo ustvarjanja in pravilo, da »včasih je manj več«.

Kako je z napisom v voščilnici?

Napis v unikatni novoletni voščilnici je ključnega pomena, kajti z njim

  • sporočate posebno željo,
  • odraža vašo osebnost in iskrenost,
  • vzpostavlja in krepi medsebojne odnose.

Največkrat je naslovni napis na unikatni voščilnici generičen, kot na primer »Srečno«, »Veseli prazniki« … Predlagam, da si za to omislite katero od slovenskih štampiljk. Notranjost pa le dokončajte v lastnem tonu, ki bo odražal vašo osebnost. Potrudite se in napišite, kar resnično želite osebi, ki ji poklanjate ali pošiljate voščilnico. Če vam leži kaligrafija, lahko s kaligrafskim peresom in črnilom naredite ustvarjalno čarovnijo, ki bo poleg sporočilne vrednosti imela še umetniško.

Tudi kuverta je pomembna za unikatne novoletne voščilnice

Ne mislite, da ste po izdelavi unikatne voščilnice za novo leto končali z ustvarjanjem. Če imate v sebi še kaj ustvarjalne moči in volje, se lotite še kuverte. Lahko jo izdelate sami, lahko pa jo kupite. Uporabite ustvarjalni pristop, ki ste ga pri izdelavi voščilnice. Tako bosta voščilnica in kuverta v harmoniji, srce prejemnika pa bo bilo še hitreje. Če ne veš kako izdelati kuverto, je tukaj povezava.

Unikatne novoletne voščilnice
Enostavna izdelava kuverte.

Unikatne novoletne voščilnice v veliki nakladi?

Posebnost unikatnih novoletnih voščilnic je v tem, da so posebne. A kot smo videli, posebnost terja poseben trud, ustvarjalno energijo, ki ju verjetno nimate na pretek. Zato ni nujno, da so unikatne novoletne voščilnice najboljša izbira. Včasih je časovno in logistično bolj primerno uporabiti že pripravljene voščilnice, še posebej, če imate veliko prejemnikov. Ključno je prilagoditi svoj pristop glede na položaj, odnos s prejemnikom in svoje osebne preference.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja