Unikatni izdelki za dom in tudi veselje

unikatni izdelki za dom

Unikatni izdelki so edinstveni, saj imajo pečat ustvarjalca, ki je edinstven, neponovljiv. Takega izdelka, razen če ni kopija, ne boste mogli kupiti nikjer drugje, niti v trgovini. Zato so tovrstni izdelki priljubljeni med tistimi, ki znajo ceniti ročno delo. Unikatni izdelki za dom jim tako ne ponujajo samo estetskega doprinosa v njihovem bivalnem okolju, ampak ponujajo tudi osebno zadovoljstvo in veselje.

Niso vsi unikatni izdelki iz lesa

Pri unikatnih izdelkih največkrat pomislimo na les ali slike na platnu. Ne vem zakaj, ampak tako nekako nam je prirojeno. A ni vedno tako. Unikatni izdelki so mnogo več kot samo iz lesa in slikarska platna. Pozabljamo na papir, ki je lahko za nekatere neizčrpen medij ustvarjalnih pristopov. Nekateri izrezujejo, drugi ga barvajo, tretji gubajo, četrti, barvajo… V spomin mi prihajajo diorame Helen Musselwhite, katere 3D diorame so unikatni izdelki za dom brez primere. Filigrantsko natančno izrezovanje papirjev, lepljenje v 3D strukture, upoštevajoč harmonijo barv in motivov, pripelje do pravljičnih podob.

Unikatni izdelki so dražji, a edinstveni

Tovrstni izdelki so dražji, kaj je povsem logično. Nastajajo v primerih po eden, redkodkaj v več izvodih. Temu primerna je tudi cena, ki odstopa od tiste, ki jo dobite v Tediju ali podobni poceni trgovini. Trud, ki ga posameznik vključi v svojo stvaritev, se ne more primerjati z orjaško naklado Lidlovih voščilnic. Prav je da zato ustvarjalce nagradimo brez godrnjanja ali celo barantanja, kajti že tako so njihova dela podcenjena. Kdor je kdajkoli ustvarjal in svoje izdelke tudi prodajal, mu je verjetno ostal v spominu stavek »V Lidlu dobim tak izdelek za en evro!«. Da, potem ga pa tudi tam kupi!

Unikatni izdelki za dojenčke

Unikatni izdelki za otroke ali dojenčke so zelo priljubljeni, ker so novopečene mamice in očetje, v prvih mesecih po rojstvu otroka tako navdušeni nad novim članom ali članico družine, da želijo dogodek ovekovečiti tudi s kakšnim unikatnim izdelkom. V te namene nekateri izdelujejo unikatne krstne sveče, drugi unikatne voščilnice ali čestitke, tretji unikaten nakit za otroke… V vseh primerih ustvarjalci in ustvarjalke pazijo, da uporabljajo čimbolj naravne materiale in da je izdelek čimbolj unikaten in s tem edinstven.

Unikatni izdelki za dom torej srečujemo v raznoterih oblikah in namenih. Stanejo nekoliko več, kar je tudi logično, a prejemnik izdelka se lahko pohvali z njegovo edinstvenostjo.  

unikatni izdelki za dom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja