Ustvarjalni blog – mojih 5 najboljših!

ustvarjalni-blog

Rada ustvarjam. To je dejstvo. To me pomirja in hkrati razveseljuje ter polni moj ocean praznine. Dejstvo pa je tudi, da so dnevi prežeti z ustvarjalno krizo: ko se vse izjalovi, česar se dotakneš. Tudi ideje včasih izpuhtijo in jih ni. Zato je potrebno včasih poškiliti na “sosednjo stran”, to je na kakšen tuj ustvarjalni blog.
Tukaj sem pripravila seznam za me osebno najboljših blogov, kjer vedno najdem veliko inspiracije. Ponavljam, ne gre za kopiranje, pač pa za inspiracijo, ki jo potem materializiraš na sebi lasten način.

1. Ustvarjalni blog Scrapbook.com

Odlična spletna stran, ki združuje trgovino in blog ter celo forum. Na blogu boste našli kopico nasvetov na temo ustvarjanje iz papirja ali pa na primer ustvarjanje za otroke. Ogromno materiala, kamor se kanalizira svetovno scrapbook znanje. Blog je razdeljen na številne teme, lahko si pomagate tudi z iskalnikom.

2. Ustvarjalni blog: Stamp & Scrapbook EXPO

Na spletni strani boste med drugim našli tudi blog, kjer boste imeli kaj videti. Gre za številne primere iz področja scrapbooka, odtiskovanja štampiljk, ustvarjanja z nalepkami, izrezki, papirja… Fotografije vas bodo navdušile. Za obliznit prste!

3. Ustvarjalni blog: Digital Scrapbooking Studio

Nekoliko drugačen pristop, ker gre za digitalni scrapbooking, a kljub temu mene osebno pritegne. Na voljo je veliko tutorialov in primerov iz katerih pač ne boste mogle ostati ravnodušne. Mene osebno še najbolj pritegne prijazen forum, kjer občasno sodelujem s svojimi ustvarjalnimi problemi.

4. Ustvarjalni blog: Craft Gossip

Če vas zanimajo novice, nova orodja, revjuji, ideje, izzivi… Potem je CraftGossip blog idealen za vas. Mene pritegne predsvem s svojo enostavno strukturo, čistostjo in dobro kategoriziranimi temami.

5. Ustvarjalni blog: Scrapbok & Cards

Kanadski blog s številnimi ustvarjalkami, ki me je pritegnil predvsem zaradi motivacijskih pristopov. Včasih ponuja brezplačne PDF magazine, sem ter tja tudi kakšne ustvarjalne bonbončke. Dizajnerski team ki sodeluje je vrhunski, barve in motivi, ki jih uporabljajo pa pisan meni na kožo.

To je nekaj mojih ustvarjalnih blogov. To niso najbolj brani slovenski blogi, še manj, da jih ustvarjajo slovenski blogerji. Gre za tuje blogerje, tuje bloge, z visoko kvaliteto idej za ustvarjanje doma. Pa da ne bom delala komu krivice. Tudi v Sloveniji najdem in rada pobrskam za ustvarjalnimi blogi. Veliko jih je. Mogoče pa o tej temi v enem od prihodnjih postov.

ustvarjalni-blog

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja