Vabilo za krst in rojstni dan hkrati – zakaj pa ne?

Vabilo za krst in rojstni dan

Vabilo za krst in rojstni dan lahko pošljemo hkrati oziroma je vabilo enotno. Ni pravila, ki bi vam to preprečevalo, gre za osebno odločitev. Pravzaprav je verjetno tako tudi bolje, saj imamo manjše stroške in manj organizacijskih skrbi. Pomislite, če bi krst in praznovanje rojstnega dne malčka ali malčice praznovali ločeno, bi morami poskrbeti za dva ločena srečanja, ki sta – kakopak – povezana s stroški in skrbmi.

Vabila za krst za punčko ali fantka

Vabila za krst za punčko ali fantka se seveda razlikujejo, to je v barvi. Resda na krstnih vabilih prevladuje bela barva, a vendarle je v navadi, da pri vabilu za punčko uporabilo tudi del roza odtenkov, pri vabilu za fanta pa modrih. Seveda pa to ni pravilo. Lahko se prepustite domišljiji in izdelate vabilo, ki bo zadovoljil vaša pričakovanja. Vseeno priporočamo, da se držite osnovnega pravila: bele barve, ki ponazarja čistost, nedolžnost.

Verzi za krst in rojstni dan

Kar nekaj spletnih strani obstaja z izbranimi verzi, ki jih lahko prepišete in uporabite. Pomagate si lahko tudi z angleškimi stranmi in prevedete njihove zapise, čeravno je res, da način predočenja besedil, kot jih oni poznajo, ne sodi vedno v naše okolje. No, odločitev je vaša. Najbolje pa je, če imate unikatno besedilo za krst. Resda terja nekaj več domišljije, a velja se potruditi, kajti vabilo lahko pritegne kar nekaj pozornosti. Verzi za krst in rojstni dan lahko poiščete tudi v knjigah, predvsem starejših izdajah.

Odločil sem se za kombinirano vabilo

Potem ko se odločite za kombinirano vabilo – vabilo za krst in rojstni dan hkrati – boste verjetno na trgu poiskali ustvarjalko, ki jih ustvarja ali pa se boste izdelovanje le-tega lotili sami. Cena vabila za krst za punčko se začenja pri okoli dveh evrih, ravno tako za fantke. Končna cena je odvisna od uporabljenih materialov in koliko dodatkov bi potrebovali. Navadno se dodatno plačuje tudi tekstovni zapis vabila. Nekatere spretnejše ustvarjalke, ki jih leži kaligrafija, se tega »problema« lotijo kar ročno, druge s tiskalnikom. Vedno prej, preden se dokončno odločite, zahtevajte osnutek, ki vam ga ustvarjalka poslika. Tako se lahko še dogovorite o morebitnih spremembah, sicer kasneje lahko pride do nesporazumov in posledično slabe volje.

Kako narediti vabilo za krst in rojstni dan

Kako narediti vabilo za krst smo pisali že v enem od preteklih prispevkov. Če boste k dogodku dodali še rojstni dan, to ne bo predstavljalo drastičnih sprememb na vabilu. Mogoče boste dodali samo stavek ali dva, verjetno bo prejem zakramenta svetega krsta še vedno v ospredju in prevladujoča tema vabila oziroma dogodka. Vsako vabilo seveda sodi tudi v lično kuverto. Pozanimajte se pri izdelovalcu vabil ali je kuverta vključena v ceno – navadno je že. V kolikor ni, ne bo napak, če namignete, da jih potrebujete. Ustvarjalke imajo velikokrat kuverte v ujemajoči barvi na zalogi.

Nekaj idej smo vam natrosili, prav tako tudi razlogov zakaj se odločiti za združitev dogodka krst in rojstni dan. Naj bo vaše praznovanje tega mejnika v življenju mladega bitja čimbolj prijetno in sproščeno.

AM

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja