Kako shraniti markerje, barvice in pisala

Kako shraniti markerje, barvice in pisala

Saj poznate tisto, ko sežete po markerju ali flomastru, pa je suh? Ali pa ravno tiste barve, ki jo iščete, ni na spregledu oziroma je nekje skrita, po možnosti je celo padla za mizo. Ali pa brskate in brskate po škatli, kjer so pomešane različne barvice, pa nikakor ne najdete želene barvice. Mislim, da to vsi poznamo. Vzame nam kar nekaj časa, včasih celo voljo ali motivacijo.

A ni potrebno, da je temu tako. Potrebna je le manjša organizacija, ki je lahko zelo poceni ali celo brezplačna. Boste videli. Najbolje je, da markerje, barvice ali pisala delite glede na namen. Torej markerje v eno posodo, barvice v drugo in pisala v tretjo. Če imate različne markerje, kar sem prepričana, da skoraj zagotovo imate, jih tudi te podelite v različne skupine. Tako imam jaz shranjene distress markerje v svoji posodici, copic markerje v drugi posodici, pisala so v tretji, barvice pa so še vedno shranjene kar v originalni kovinski embalaži.

Pri tem je pomembno dejstvo, da markerjev in pisal ne smemo shranjevati navpično. Sicer boste velikokrat zasledili na spletu, da so Copic markerji izjema. A verjemite mi, pri vsakomur opravi gravitacija svoje in tudi pri omenjenih markerjih, bo črnilo sčasoma končalo v najnižjem koncu flomastra. Torej vodoravno skladiščenje je najboljše.

Kaj uporabiti za hrambo?

Poglejmo najprej najcenejšo varianto. Jaz uporabljam kar odslužene tulce od čipsa Pringles. Tulce sem položila na polico, s tem da sta skrajna dva založena oziroma ujeta med dve steni in sedaj tulce samo še nalagam enega vrh drugega. Tulci niso popolnoma polni, da je mogoče brez težav iz njih potegniti želeni marker. Metoda je poceni, celo okusna dokler je v tulcih čips, in zame primerna oziroma deluje. Nekateri imajo raje markerje in pisala v škatlah. Lahko vzamete kar tisto od čevljev, če pa želite biti bolj fency, prodajajo trgovine trdne papirnate škatle, ali pa vzamete celo kakšno tupperware posodico. Tudi kovinske škatle imajo svoj čar. Obstajajo namenske puščice, predalniki in torbice za markerje, a cena le-teh je navadno kar visoka.

Še beseda o barvicah: za barvice je seveda vseeno kako jih položite. Imejte dobro ošiljene, naj vam ne padajo po tleh, ker se bodo lahko lomile. Kupite nekoliko dražje barvice, ki bodo imele več pigmenta in s tem močnejši odtenek. Tudi šilček naj bo vedno pri roki. Najbolj priročen je tak z že vgrajeno posodico za ostanke šiljenja.

Pomembno je samo, da si zamislite nek sistem in se ga nato tudi vedno držite. Če vam to uspe, boste naslednjič miže segli po markerju ali barvici in ga tudi dosegli. Boste videli, delo na tak način, bo še večji užitek.

Ustvarjalna.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja