Kako shranjevati stencile ozirome plastične šablone?

Kako shranjevati stencile ozirome plastične šablone
Mogoče že imate svoj sistem, ki vam odgovarja, a prepričani smo, da je kar nekaj takih, ki imajo šablone shranjene na kupčku, brez pregleda. Za te smo pripravili pričujoči članek, ki bo govoril o tem, kako na primeren način shranjevati šablone, da bodo te vedno na dosegu roke in ne bo potrebno dolgega brskanja ter iskanja želene.

Kako shraniti šablone? 

Pravzaprav veliko možnosti nimamo: ali jih shranjujemo bo proizvajalcih ali pa po temi oziroma motivu, ki ga predstavljajo. Lahko bi jih shranjevali tudi po materialu, a dandanes je že večina plastičnih. Le sem ter tja se še najde kakšna kovinska. Ko ste se odločili za način, morate najti primerno mapo, srajčko, škatlo… Prav vam bo prišel tudi fascikel s prozornimi srajčkami ali pa ZIP vrečke z ušesci z obešanje. Dobri so tudi organizatorji, ki se odpirajo na sistem harmonike ali pa pokončna kartonasta držala za dokumente.
Če boste dobro oziroma na primeren način shranili šablone, boste vedeli za njih ali drugače povedano: jih boste tudi uporabljali. Naj postanejo vaš vsakokratni pripomoček pri ustvarjanju, saj je z njimi mogoče delati zelo lepa ozadja.

Pomemben je pregled

Pomembno je, da jih shranite na način, da imate dober pregled nad njimi. Na ta način boste vedeli, kaj imate in katere morate še dokupiti. Hkrati bo tudi pomenilo manj zagat pri ustvarjanju, ki jih velikokrat prekinejo vzdihi “Joj, pa ravno te šablone nimam. Sem mislila, da jo imam, pa jo očitno nimam.” Osebno sem prepričana, da je šablone najbolje organizirati na podlagi tem oziroma motivov. Na primer: luknjice skupaj, rožice skupaj, napisi in črke skupaj … Skratka načinov je veliko, delajte po tistem, ki vam bo najbolje odgovarjal. Boste videli, kako bo naslednjič lažje, ko boste ustvarjali: natanko boste vedeli kaj imate in kaj ne, ter tako ne boste izgubljali dragocenega časa po nepotrebnem. (am)
    

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja