Štampiljke z napisi so »must have« vsake ustvarjalke

Štampiljke z napisi

Štampiljke z napisi so prijetna popestritev nabora motivov, ki jih sicer imate v svoji zbirki štampiljk. Resda so mogoče risani motivi na prvi pogled privlačnejši, a v ozir moramo vzeti tudi praktičnost štampiljke. Namreč velikokrat potrebujemo namesto slike napis, kot je na primer »vabilo«, »čestitke za rojstni dan«, »sveti krst« in podobno. Tedaj nam pridejo prav štampiljke z napisi.

Štampiljke z napisi so lahko prozorne ali lesene štampiljke

Obstajajo gumijaste štampiljke, ki jih delimo na take z lesenim držalom in na tiste brez držala. V tem primeru držalo nadomestimo z akrilnim blokom. Obstajajo pa tudi prozorne štampiljke, imenovane silikonske, fotopolimerne, pa verjetno bi našli še kakšen izraz. Pri obojih je pomembno, da so kvalitetne, da vam bodo dolgo zdržale. Priznane znamke, kot so Hero Arts, Penny Black, My Favorite Things, IndigoBlu, Image Arts in drugi vas zagotovo ne bodo pustile na cedilu. Resda so nekoliko dražje, a so vredne svoje cene.


Štampiljke z napisi
Štampiljke z napisi

Zakaj ne bi uporabili štampiljke s slovenskimi napisi?

Mogoče gre za retorično vprašanje, a še vedno so ljudje, ki na voščilnice odtiskujejo napise »Happy Birthday«. Zakaj bi uporabljali tuje napise, če imamo štampiljke s slovenskimi napisi. Če boste pobrskali na spletu, boste ugotovili, da je ponudba zelo pestra, saj so napisi primerni za različne priložnosti. Tako srečamo štampiljke z napisi za poroko, pa za rojstni dan, štampiljke za vabilo, za birmo… Obstajajo tudi štampiljke z izrazi vsakdana, ki jih lahko s pridom uporabimo v primeru sestavljanja scrapbook albuma.

Za ozadje lahko uporabite štampiljke z napisi v tujem jeziku

Uporaba tujih napisov bi bila po mojem skromnem mišljenju dovoljenja, čeprav seveda ni pravil, a se sama tega držim, le tedaj, ko bi dajala napis kot ozadje. Največkrat so to večje pravokotne štampiljke, ki z odtisom pokrijejo tako rekoč celotno osnovo za čestitko. Če uporabimo črnilo šibkega tona, torej kakšno sivo ali zemeljsko rjavo, mogoče celo kakšno bolj živahne barve, potem lahko taka pisava predstavlja lepo popestritev celotne vsebine. V tem primeru naj bo napis čimbolj nečitljiv, da se ne bo že iz aviona videlo, da gre za angleške besede.

Štampiljke z napisi vsekakor sodijo v ustvarjalno skrinjo vsake ustvarjalke. Več napisov kot imate, lažje in bolj suvereno boste ustvarjale. Sedaj pa veselo na delo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja