Filc za ustvarjanje

Ustvarjanje z otroki

Filc za ustvarjanje se od industrijskega loči po tem, da je tanjši, barvitejši in navadno tudi iz čistejših materialov. Najdemo ga v številnih trgovinah, sploh tistih za ustvarjanje in pa trgovinah z blagom. Bodimo pozorni na sestavo, kajti lahko je iz merino volne ali pa iz umetnih vlaken. Ko boste enkrat spoznali oba materiala, boste brez težav spoznali razliko med njima že na otip. Filc za ustvarjanje mora biti prijeten na otip, prijeten na oko in dovolj debel za želeni projekt (1).

filc za ustvarjanje
filc za ustvarjanje

Kje kupiti filc za ustvarjanje

Kot rečeno obstaja veliko trgovin s filcem, a navadno v njih srečamo sintetični filc, ki ni tako prijeten na otip kot tisti iz naravnih materialov (volne). Slednji je zadnje čase redkejši in ga najdemo le v bolje založenih trgovinah. A ni potrebno da iščete zgolj fizično trgovino s filcem v prestolnici (Ljubljani), ampak ga lahko poiščete tudi na virtualnih policah spletnih trgovin. Kar nekaj jih poznamo in gotovo bo katera od njih tudi vam pogodu.

Kje kupiti filc
Kje kupiti filc – TUKAJ

Filc na meter – da, tudi filc za ustvarjanje je lahko daljši

Filc na meter – njegovo bistvo je to, da je cenejši od manjših pol, kot so A4 ali A3. Z daljšim filcem je tudi lažje delati, če morate izdelati večje projekte. Zamislite si, da morate okrasiti smreko, pa jo je potrebno oviti z zelenim filcem. Kaj drugega bo bolje, kot filc na meter. Imajo ga bolje založene trgovine. Pazite pa nekaj: pri filcu na meter je ponavadi debelina podhranjena. Filc na meter je običajno debel po en do poldrugi milimeter. Če vam to ustreza, potem je v redu, sicer boste morali poiskati drugačno rešitev (2).

filc na meter
filc na meter

Ustvarjanje z otroki

Filc je še posebej primeren za ustvarjanje z otroki. Filc je namreč prijeten material, lahko se ga reže in tudi šiva. Tako lahko z otroci izdelujemo enostavne lutke, lahko pa ga celo lepimo na podlago in ustvarjamo kolaž iz filca. Ne pozabite: uporabite filc za ustvarjanje v pisanih barvah, lahko tudi potiskanih, da boste dosegli lepe in očem prijetne projekte. Nenazadnje pa, ustvarjanje pomirja, raziskave celo kažejo, da preganja depresijo.

Ustvarjanje z otroki
Ustvarjanje z otroki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja