Kako narediti čestitko za krst

Kako narediti čestitko za krst

Kako narediti čestitko, ki bo navdušila prejemnika? To ni lahko delo, a hkrati zopet ni preveč zapleteno, da se ga z nekaj vaje ne bi naučili. Vse kar potrebujete je osnovno za čestitko, ki je lahko kvadratne ali pravokotne oblike, izrezke ali luknjače, kristalčke, štampiljko s slovenskimi napisi in po možnosti še kakšne nalepke, vodene barvice… Priporočamo, da si že prej ogledate na Pinterestu primere česa bi se lotili. Tako vam bo prihranjen marsikateri kiks, ki vas bi lahko sicer drago stel, ali bog ne daj, vzel celo voljo do ustvarjanja.

Kako narediti čestitko
Kako narediti čestitko

Čestitka za krst naj bo v pretežno beli barvi

Čestitka za krst naj bo, kot že rečeno, v prevladujočih odtenkih bele, saj gre za čistost. S krstom je nam namreč izbrisan izvirni greh, zato po njem vstopimo v svet povsem čisti, neomadeževani. Posledično je smiselno, da pri čestitki za krst sledimo belim tonom. Belino razbijte z nežnimi odtenki modre, če gre za fantka, ali roza – če bo zakrament prejela deklica. Zelo priljubljeni so tudi motivi angelov in sveč. Lahko dodamo angela izrezanega s pomočjo šablon ali pa odtisnjenega s pomočjo štampiljke. Neredko dodajo tudi križ ali znan krščanski simbol – silhueto ribe. Barvno in tudi vsebinsko ustreza, če čestitka za krst vsebuje še kakšen kovinski dodatek, kot je na primer križek ali pa angelček. Na prvo stran odtisnite štampiljko s slovenskimi napisi, kot na primer »Čestitke za sv. krst«. Dodajte še kakšen srebrn kristalček, mogoče celo nalepko. V notranjosti napišite spodbuden verz.

Kaj pa darilo za krst?

Darilo za krst naj bo usmerjeno v sedanjost in prihodnost. Vsaka mamica bo vesela kakšnih oblačilc, pa tudi kakšnega pliškota, ki bo našel posebno mesto v kopici že preostalih. Tudi album je pogosto darilo, saj bo spremljal krščenca do konca življenja. Če ste vešči v ustvarjanju, potem izdelajte album ročno, a brez fotografij. Če boste na strani dodali še napise »moj sveti krst«, kakšne nalepke s krščansko tematiko in druge podobne elemente, potem ne morete zgrešiti. (1)

Malce smo odstrnili tančico skrivnosti kako izdelati čestitko za krst, a na vas je, na kakšen način se boste tega lotili. Še enkrat polagam na srce, da si pogledate primere na spletu in se nato lotite ustvarjanja. Pa veliko domišljije!


Kako narediti čestitko za krst
Kako narediti čestitko za krst

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja