Naredi sam – dekoracija za albume, čestitke, voščilnice, vabila

Naredi sam

Naredi sam dodatke, kot so ropotuljice, avioni, angelčki… Vse tovrstne like lahko izdelaš kar sam, namesto da bi jih kupovala. Izdelava je preprosta, le ustrezen mold oziroma kalup moraš imeti.

Naredi sam dekoracijo

Najprej potrebuješ mold ali kalup. Na trgu jih je kar nekaj, večinoma pa se delijo na plastične in silikonske. Tokrat bomo vzeli v ozir silikonske. Potrebujete še pištolo za vroče lepljenje in pištolo na vroč zrak. Poglejmo najprej izdelavo dekoracije z vročo pištolo. Lahko uporabite prozoren vložek lahko pa tudi barvnega – po želji. Nabrizgate ga v kalup in pustite, da se masa ohladi. Nato iztisnite obliko in dobite želene motive v 3D obliki. Mogoče vsi odlitki ne bodo povsem dobri, ker se bo lahko kam prikradel kakšen mehurček, toda vaja dela mojstra… Na isti način se lahko lotite ustvarjanja z embossing (reliefnim) prahom. Prah nasuj v kalup in ga nato počasi segrevaj z vročo pištolo, da se stopi. Počakajte, da se ohladi, nakar lahko motive izluščite.

naredi sam

Pobarvajte jih z akrilnimi barvami – če je potrebno

Verjetno boste morali spodnjo površina odlitka nekoliko popraviti s skalpelom. Če bi želeli imeti odlitek za broško, vstavitve zaponko v maso, ko je ta še topla. Po potrebi lahko odlitek pobarvate. Priporočamo dobro prekrivne akrilne barve, da ne boste gladke površine barvali do onemoglosti. Lahko pa seveda odlitke pustite take kot so, kajti nežni neprevladujoči toni delujejo prav tako zelo všečno, pa čeprav nimajo barvanih detajlov.

S takimi »naredi sam« dekoracijami lahko privarčujemo kar nekaj denarja, hkrati pa je že njihovo ustvarjanje del kreativnega procesa. Lahko uporabimo še kristalčke, bleščice v prahu, všečne listke rožic in podobno. Možnosti je ogromno, samo kreativnega duha moramo osvoboditi. Predlagam, da narejene dodatke shranite v škatlico ali stekleničko, ki vam bo vedno pri roki, ko jo boste potrebovali. Prav tako predlagam, da si naredite kar zalogo teh, saj veste kako zoprno je, da vam sredi projekta zmanjka nekaj elementov… Prijetno ustvarjanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja